Foarte frumosi. Au nevoie de lumina ca sa infloreasca? il tin pe al meu de ani de zile linga pc, si nimic, acum la-m mutat la geam. il ud de 2 ori pe saptamana. e bine?
Multumesc ,da, au nevoie de lumina ,dar depinde de specie ,înfloresc cand ajung la maturitate ,sunt specii care ajung la maturitate la 30-50 ani .Gimnocalycium înfloresc mai repede .
Absolut mirifici, felicitari! nu ma satur sa-i privesc! care este secrtetul de va infloresc am si eu cativa dar numai unul imi infloreste mereu, cum se ingrijesc?
Superb exemplarul de charmacereus sylvestri. Cam in cati ani formeaza asa o colonie impresionanta? (Bineinteles ca daca i se asigura conditii optime.) Imi cer scuze daca ai mai spus asta. Sunt atatea comentarii, incat n-am stat sa le citesc pe toate. Prea sunt plantele interesante ca sa ma mai pot uita la altceva!
Splendide! E verde sau nu-i verde C. dummeri? A mea a refuzat sa faca flori anul trecut, iar anul asta nu stiu ce-o face...ma fierbe ca abia astept s-o vad inflorita!
Multumesc ,nu e chiar verde ,mai mult cachi ,nu ma asteptam sa înfloreasca asa repede ,ma bucur ca nu are nici parfum ... sunt sigura ca v a înflori si a ta .
Multumesc.A mea este matura, matura,.. are cel putin 17 ani daca nu mai mul.Eram convinsa ca nu infloreste de felul ei.Nu i-am asigurat niciodata repausul de iarna.Maine o trec la repaus sper sa nu fie prea tarziu pentru a inflori la vara.
Multumesc ,poate nu au ajuns la maturitate sau nu respectati perioada de repaus iarna si temperatura scazuta .Depinde si ce speci sunt columnarii înfloresc tarziu ,am 2 de 12 ani ,care nu au înflorit înca .
Sar`na ca te gandesti la mine<si eu am pt u o C dummerii- planta mama am luat-o ca florifera insa anul asta n-a catadicsit sa faca flori>!
Am, cred, o C. hesperidum, mica ce-i drept, achizitionata de la dna. Levai...o astept sa infloreasca pt ca am dubii privind etichetarea, parca nu seamana la trunchi ceea ce ma face sa cred ca nu mai retin eu bine ce e.Oricum a avut boboci in vara, insa i-a avortat in urma acelui accident stupid! Cred ca ne putem face parfumerie cu ele:)); as scoate-o de pe lista pe C. baldratii care mie nu mi-a mirosit a nimic.
Multumesc ,o parte nisip de râu ,o parte pamant de frunze ,o parte pamant turba si restu caramida pisata si carbune pisat .Iarna repaus ,temperatura scazuta .
Frumoasa colectie de cactusi,imi plac epifiliumii ( am si eu cativa care ii plac sotiei).Cactusii i-am dat cumnatei mele caci nu prea se omoara cu ingrijirea florilor ,insa avand o pozitie buna, de doi ani a avut mereu flori la ei.
Superbi!Mi-a atras atentia O. microdasys, cealalta varietate, nu var. pallida si eram curioasa ce varietate este pentru ca mi se pare ca difera de var. rufida...
Buna!
Rebutia cred ca este Rebutia albiflora, nu vad bine spinatia
Mammillaria senilis(Sin.Mamilopsis senilis, este de fapt un Notocactus, nu pot sa-mi dau seama exact + sunt plante care hibridizeaza bine, deci Notocactus sp.
Opuntia occidentalis este de fapt:Austrocylindropuntia subulata (Sin.Opuntia subulata).
Ai plante frumoase si iti doresc cat mai multe si infloriri pe toate planurile!!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.